"Thema 2015 - 2016, Carnaval 'n feest vol verrassingen !"

Optocht

Klik hier voor de uitslag!


Zondagmiddag 11 Februari 2018, 13.00 uur.

Elk jaar wordt natuurlijk op zondag onze grote optocht gehouden. Deze optocht duurt ruim twee uur en bevat heel veel deelnemers met wagen alsook zonder wagen. Ook is er veel jeugd die mee doet in de optocht.

Deelnemen

Mensen die willen meedoen aan de Optocht roepen wij op zich in te schrijven via deze internetsite. De jurylijsten kunnen dan voor aanvang van de optocht worden gemaakt en dat voorkomt mogelijk verwisseling tijdens de beoordeling. Voor de deelnemers met te verzekeren voertuigen is opgave via deze site zelfs verplicht. Deelnemers zonder te verzekeren voertuigen kunnen zich opgeven tot zondagmorgen bij de optochtcommissie die aanwezig is op het opstelterrein, maar inschrijven via deze site heeft onze voorkeur! Deelnemers die vorig jaar hebben meegedaan worden door de optochtcommissie uitgenodigd om weer mee te doen. Nieuwe groepen dienen zich eerst bij de optochtcommissie te melden, deze beslist of er kan en mag worden meegedaan. Deelnemers uit Achterveld hebben hierbij ten alle tijden voorrang boven groepen van buiten het dorp. Zonder toestemming geen deelname.


In overleg met de gemeente Leusden, politie en hulpverleners is de toegang tot de dorpskern Achterveld tussen 12.00 en 16.30 uur voor alle verkeer afgesloten. Omleidingen en parkeervoorschriften zijn aangegeven. Ook de busroutes worden omgeleid. Aanwonenden van de route of bewoners in de dorpskern worden vriendelijk verzocht hun auto’s tijdig van de route te verwijderen. Ook voor bewonersverkeer is het dorp tussen 12.00 en 16.30 uur afgesloten. Bezoekers van de optocht dienen de aanwijzingen van politie en/of verkeersregelaars op te volgen. Beter is het om op de fiets naar Puupenkoppenland te komen.


De route van de optocht is:
Start: Mechan Groep (voorheen de Vor), Hessenweg richting Barneveld, langs Huize Sint Joseph, linksaf Ruurd Visserstraat, linksaf Jan van Arkelweg, rechtsaf Walter van Amersfoortstraat, linksaf Pater Stormstraat, bij de kruising “Hessenweg - Kon Julianaweg - Pater Stormstraat zal de optocht ontbonden worden.
De Prinsenwagen zal het defilé van de deelnemers afnemen op de kruising: Walter van Amersfoortstraat – Pater Stormstraat.
Na de optocht zal de Prinsenwagen parkeren aan de Hessenweg tegenover De Roskam t.b.v de prijsuitreiking welke rond 16.00 uur zal plaatsvinden.

Belangrijke Documenten

Optochtreglement (nieuw)   Optocht en verzekeren
Klik hier   Klik hier
     
Check-list keurmeesters   Boekje Optocht
Klik hier   Klik hier

 klik op het logo hierboven

2018 © Puupenkoppen. All Rights Reserved.

Designed by Nivadi Productions and brought to you by De Puupenkoppen